Tarbijamängu ei ole vaja maksustada

11. oktoober 2001, 00:00

Riik tahab tarbijamängud ? vaata korgi alla, tagasta leiva kilekotid jne ? maksustada 26?31se maksuga. See oleks õigustatud ehk siis, kui müüdav kaup, s.h auhindadeks minevad esemed, oleksid aktsiisi- ja käibemaksuvabad. Ent seda need ju pole. Lisaks bensiini-, alkoholi- ja tubakaaktsiisile on veel pakendiaktsiis mittetagastatavatele purkidele-pudelitele. Võidetud uutel autodel on oma aktsiis ja olenevalt mängu tingimustest peab võitja tasuma 26 tulumaksu. Kui tänu tarbijamängule läbimüük suureneb, kasvavad tublisti ka riigi maksutulud. Mängukorraldaja kohus on aga võidud tingimusteta välja maksta või üle anda, muidu on maine rikutud. Ja auto tulumaksu võiks tasuda korraldaja: kui juba, siis juba.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing