Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ameerika investor tõi Tartu geenitehnoloogiafirmasse pool miljonit dollarit

11. oktoober 2001, 11:17

Tartu geenitehnoloogiafirma AS Asper Biotech sõlmis eelmise nädala reedel tehingu, mille kohaselt USA riskikapitali investor SEAF Growth Fund investeeris ettevõtte aktsiakapitali laiendusse pool miljonit USA dollarit, ütles Asper Biotechi juhatuse esimees Andrus Kaldalu.

?Maailmas ei soovi praegu keegi investeerida sellistesse biotehnoloogia ettevõtetesse, mis kulutavad palju raha, aga potentsiaalset toodet ei oma,? rääkis Kaldalu. ?SEAF Growth Fund leidis, et Asper Biotechil on toode, millel on edasiarendamise potentsiaali, ja millele on võimalik leida head turgu edaspidi.?

Asper Biotechis välja töötatud geenianalüüsi tehnoloogia olulisim osa on geenianalüüsi detektor. Asper Biotech on üle miljoni krooni maksvaid geenianalüüsi detektoreid Genorama müünud seni kolmele maailma geenitehnoloogia juhtivale teadusasutusele.

Genorama töötab Prantsusmaal asuvas rahvusvahelises vähiuurimise keskuses, Lõuna-Korea pealinnas Soulis asuvas geenianalüüsifirmas GoodGene ja USAs New Yorgis asuvas Columbia ülikoolis.

Genorama patent on kaitsmisel Euroopa Liidu riikides, USAs, Kanadas ja mitmes Aasia riigis.

?Geenianalüüsi detektori müümine märtsis GoodGenele ja augustis Columbia ülikoolile mõjutasid oluliselt SEAFi otsust investeerida meie tegevusse,? lisas Kaldalu.

Kaldalu andmeil on SEAF Growth Fundi osalus Asper Biotechis 16,7 protsenti. Koos Balti Väikekapitali Fondiga, kes investeeris Asper Biotechi aasta tagasi pool miljonit dollarit, on USA fondide käes nüüd pool Asper Biotechi aktsiatest. Ülejäänud pool firmast kuulub eestlastest asutajatele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing