Börsipäev ühegi langeva aktsiata

Raivo Sormunen 12. oktoober 2001, 00:00

Eile võimendusid välisturgudel sosinad, et ettevõtete majandustulemused hakkavad tasapisi august välja tulema. Positiivne eelaimus viis välisbörside kõrval tõusule ka Tallinna börsi, kus eilse päeva jooksul ei registreeritud ühtegi langevat aktsiat.

Emotsionaalsete aktsiaturgude meeleolu on viimaste päevade jooksul taas kardinaalselt muutunud. Investorid püüavad näha ettevõtete majandustulemustes üha rohkem positiivset, samal ajal ignoreerides käivat sõjategevust ja pidades terrorismi paratamatuseks.

Hea meeleolu kandus ka Tallinna börsile, kus eile oli taas näha aktiivsuse ja ostuhuvi kasvu Eesti Telekomi aktsia osas, mis kangutas end taas pealpoole 60 krooni, sulgudes 60,75 kroonil ehk 2,1 kõrgemal kui kolmapäeval.

Eilehommikune uudis Hansapangale kuuluva Leedu LTB 527 mln krooni suurusest üheksa kuu kahjumist Hansapanga aktsiale halvavalt ei mõjunud. Seda seetõttu, et LTB erastamisel moodustunud ning tütarettevõte kasumiaruandesse läinud suured provisjoneerimiskulud olid panga aktsionäridele juba ammu teada.

Balti suurima panga aktsia sulgus 140,25 krooni ehk 0,5 kõrgemal kui päev varem.

Kolmapäeval oma korralikest III kvartali müüginumbritest teatanud Saku Õlletehase aktsia sulgemishind eile küll ei muutnud, kuid aktsia hinnanoteeringud liikusid päeva jooksul siiski vaikselt ülespoole.

Positiivne oli päev ka põhinimekirja tagasihoidlikuma osalise Sampo Panga aktsia jaoks, mis sulgus aasta kõrgeimal 14,80 krooni tasemel.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:57
Otsi:

Ava täpsem otsing