Intel ootab kehva neljandat kvartalit

ÄP Online 18. oktoober 2001, 00:00

Intel, kes alandas kolmandas kvartalis tugevalt oma toodete hindu, ergutamaks tarbijate nõudlust, teatas, et tavapäraselt traditsiooniline tugev arvutite pühade-eelne müük ei pruugi sel aastal nii hea olla, kuna terrorirünnakud ja maailmamajanduse nõrgenemine on tarbijate usaldust järsult alandanud. Inteli teatel peaks ettevõtte neljanda kvartali müük jääma 6,2?6,8 mld dollari (kuni 117 mld krooni) vahele, võrreldes möödunud aasta 8,7 mld dollariga. Varem lootis Intel teiselt poolaastalt suuremat tulu kui esimesel poolaastal, mil ta teenis 13 mld dollarit.

?Meie prognoosid on muutunud nõrgemaks,? teatas Inteli finantsjuht Andy Bryant, kelle sõnul pole samuti oodata pühade-eelset müügi kiiret kasvu.

Ettevõtte kolmanda kvartali kasum oli 6,55 mld dollari suuruse kasumi juures 2,51 mld dollarit ehk 36 senti aktsia kohta. Kui välja arvata erakorralised tulud, oli kasum 10 senti aktsia kohta ehk sama palju, kui analüütikud prognoosisid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing