Katk murrab investorite usaldust

Romet Kreek 19. oktoober 2001, 00:00

Ameerika aktsiaturud langesid kolmapäeval siberi katku hirmu tõttu Washingtonis ja New Yorgis. Peamised indeksid alustasid kolmapäeval positiivse alatooniga, kuid kukkusid pärast Kongressihoone läbiotsimist seoses siberi katku kartusega.

Aktsiate müük hoogustus pärast Valge Maja majandusasjade peanõustaja Lawrence Lindsey ütlust, et USA majandus langeb tõenäoliselt kaks järjestikust kvartalit, mida defineeritakse majandusseisakuna.

Nasdaq langes kolmapäeval 4,4 võrra 1646,34 punktile, Dow Jones tööstuslik keskmine langes 1,61 võrra 9232,97 punktile ja S&P 500 kaotas 1,86 oma väärtusest, sulgudes 1077,09 punktil.

Arvutitootja Apple Computer teatas kolmapäeval eelnevat kvartalit ületanud tegevuskasumist, kuid hoiatas, et 11. septembri rünnakud langetasid järsult äri, mille tagajärjel alandas firma käimasoleva kvartali väljavaateid.

Tipp-pangad Citigroup Inc. ja J.P. Morgan Chase & Co. tõstsid kolmapäeval Dow indeksit. Firmade kasumid kukkusid järsult seoses halveneva majandusolukorraga ja eelmise kuu terrorirünnakutega. Paljud Wall Streeti analüütikud kartsid veelgi halvemaid tulemusi.

Neljapäeval kauplemispäeva algul kauplesid peamised indeksid erisuunaliselt. Nasdaq oli kella 18ks tõusnud 0,5 võrra 1656 punktile, Dow langenud 0,35 võrra 9200 punktile ning S&P 500 0,42 võrra 1073 punktile. Investorid kardavad uusi siberi katku juhtumeid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing