EPL: kohtu ette peavad jõudma kõik Maapanga pankrotile kaasaaitajad

19. oktoober 2001, 08:09

Eesti Päevaleht tervitab riigikohtu otsust, mis lõpetas ühe lõigu juba kaugelt üle kolme aasta kestnud peatükist Eesti panganduse ajaloos ? Maapanga pankrotilugu on viimaks ometi jõudnud ühe konkreetse lahenduseni, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Riigikohtu eilse otsusega on lõplikult selge, et endise Maapanga endine juht Malle Eenmaa on süüdi ligi 30 miljoni krooni varastamises põllumajanduse välisabi fondilt ja peab selle pärast kandma reaalset karistust: 1,5aastast vabaduse kaotust.

See otsus pöörab uue lehekülje eestimaalaste õiglusteadvuses, sest pärast eilset on selge, et olla suurekaliibriline ja prominentne varas ning jääda seejuures väljapoole seadust, ei ole Eestis enesestmõistetavus. Pangajuht vastutab pangas toimuva eest, tähendab eilne kohtuotsus.

Siiski tekitab eilne otsus küsimusi, mis olid päevakorral juba Maapanga krahhist saati, kuid ei ole vastust saanud tänaseni. Neist peamine: kas õiglus on jalule seatud, kui üks suli on tabatud, kuid teised on endiselt vabaduses. Maapanga krahh ei olnud Malle Eenmaa sooloetteaste, pankrotile kaasaaitajad on aga endiselt kohtu ette toomata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing