Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eestlane investeerigu jõukuse nimel 15 protsenti sissetulekust

20. oktoober 2001, 15:02

Keskmine eestlane investeerib loiult, suunates oma sissetuleku esmajoones tarbimisse, sest hindavad paarikümneaastast investeerimisperioodi liiga pikaks, ütles Aadu Oja Trigon Marketsist.

Täna on hea aeg investeeringutega alustamiseks, sest paljud ettevõtted on oma väärtuses kaotanud, võimaldades perspektiivis head teenimisvõimalust, rääkis Oja.

Usaldamatusest investeerimise vastu investeeritakse suuri summasid eriomadustega tarbekaupadesse, mis aga ei leia kulutusega võrreldes samaväärset kasutust, näiteks lisafunktsioonidega videomakid, rääkis Oja. ?Kulutatud kroonid ei lähe kunagi kasvama,? lausus Oja.

80 protsenti Ameerika miljonäridest on teeninud varanduse oma eluea jooksul, kulutades järjekindlalt oma sissetulekust vähem. Keskmiselt kõrgema sissetulekuga inimene ei tunneta elujärje halvenemist, pannes kõrvale 10-15 protsenti sissetulekutest, rääkis Oja.

Investeerimisel oluline usaldus ettevõtte juhtkonna vastu, samuti ettevõtte suunatus välisturgudele. Hinnangu langetamisel tuleb arvestada rahavoogude prognoositavust. Näiteks pankade areng on majandusarengust sõltuvalt tsükliline, erinevalt näiteks telekomiettevõtetest, kelle teenuseid inimesed vajavad ka kriisiaegadel, lisas Oja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing