Kinnisvaraturg kaotab tasakaalu

ÄP 22. oktoober 2001, 00:00

?Kuigi inimeste informeeritus kinnisvaraturust on järjest kasvanud, on mingist sisemisest hirmust ajendatuna ostetud siiski kinnisvara optimaalsest oluliselt kõrgema hinnaga,? märgib Pindi Kinnisvara hindaja Andrus Saks. ?Näitena võib tuua Muuga piirkonna, kus sarnaste suvilatega sooritatud tehingute väärtus kõigub 270 000 ja 430 000 krooni vahel.?

Andrus Saksa hinnangul on kinnisvaraobjektide arv turul oluliselt vähenenud. See tekitab kinnisvara potentsiaalsete ostjate hulgas olukorra, kus kindla ostusoovi puhul ollakse valmis maksma ka reaalsest turuhinnast tunduvalt kõrgemat hinda. Tihtipeale annavad kinnisvara müüjad potentsiaalsetele klientidele ka väärinformatsiooni, väites, et teatud tüüpi kinnisvaraobjektidele on nõudlus väga suur ning lähiajal võib oodata hinnatõusu.

Saksa sõnul on olukord turul siiski stabiilne ning elamispindade äkilist otsalõppemist küll karta ei ole. Vanemate paneelmajade hinnatõusu piirab aga pidev selliste uusehitiste turuletulek, mille ehitamisel on arendaja lähtunud suhteliselt odavast ja stabiilsest hinnapoliitikast. Pole ju mõistlik osta vana kui peaaegu sama hinna eest saab uue.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing