Seadused on nagu loll ülemus

Violetta Riidas 29. oktoober 2001, 00:00

Firma on asutatud ja enam vähem korralikult käimagi saadud. Terve rida piike on murtud ning juba hakkavad algaja etevõtja silmad tegelikkusele avanema.

Kuigi avalikult kuulutatakse nagu ellu astuvale abituriendile, et kogu mailm on su ees valla, mine ja ole ainult mees, siis tegelikult ühegi ukse peal enamasti lahkelt naeratavat ?veitserit pole. Pank kutsub küll laenama, kuid peatselt selgub, et on veel terve rida agasid, mis pildi tükk maad süngemaks muudavad. Samuti selgub, et kui tahad oma paarile töötajale head, ning neile puhast joogivett pakud, siis on see hoopis luksus, mitte elementaarne tervise eest hoolitsemine.

On veel terve rida imelikke seikku, mis kukalt kratsima panevad ja enamuse firmajuhtidest kiruma. Oma Firma mõtles asjasse pisut selgust tuua ning küsida, et miks ikka nii on ja kas tegemist on normaalse olukorraga. Kuigi algul kipputi muigama ja sooviti üht-teist lisada, siis kommenteerimisind rauges üsna kiiresti.

Seadusandlust võib võrrelda ülemusega, keda ikka kirutakse ja vahel pilatakse, kuid avalikult eelistavad kõik viisakalt suu kinni hoida. Seega võib õigeks pidada Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Jüri Adamsi kommentaari, et kui rahulolematus ei suuda võtta isegi nii väikest kuju nagu vähemalt ühe (101st) Riigikogu liikme algatus, siis ilmselt pole see oluline.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing