Trumm on läinud, mingu siis pulgad ka

31. oktoober 2001, 00:00

Rahandusminister Siim Kallas on tihti (viimati artiklis ?Eelarve tasakaal ? vahend, mitte eesmärk?, ÄP 19.10.) kuulutanud lihtsat põhitõde: kulutada ei ole võimalik rohkem, kui meil on tulusid. Tosin päeva hiljem pöörab Kallas lihtsa tõe pea peale, öeldes, et valitsus kaalub defitsiidiga eelarvet ehk Eesti tõenäoliselt tahab tuleval aastal elada üle oma võimete. Oleks siis asi ainult ses tões. Majanduskasvu prognoosi langetamine 5%-lt 4-le tähendab 500 miljoni krooni suurust kärbet eelarves. Eelarve defitsiiti laskmine on märk sellest, et riigikogus enamuses olev koalitsioon ei suuda enam milleski kokku leppida. Et kui trumm on läinud, mingu siis juba pulgad ka. Valitsusliidul pole enam midagi kaotada. Peale võimu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:01
Otsi:

Ava täpsem otsing