Ekspress: Raudtee erastajad lubasid poliitikutele 20 mln krooni

Raimo Ülavere 01. november 2001, 13:38

Osaühingu Baltic Rail Services (BRS) juhtfiguurid Jüri Käo ja Guido Sammelselg lubasid raudtee erastamisvõidu korral kinkida valitsusliidule 20 miljonit krooni, kirjutab tänane Eesti Ekspress anonüümsele allikale viidates.

Kui võit ei saabu esimeses voorus, vaid hiljem, saavad Toompea mehed 15 miljonit.
Seda kinnitab BRSiga tihedalt seotud allikas. Tema sõnul eelnes diilile mitu tähtsat kohtumist. Sammelselg kõneles Reformierakonna esimehe, rahandusminister Siim Kallasega. Ministri poeg töötab Hansapangas ja tegeles seal mullu BRSile lubatud laenu korraldamisega.

Käo pidas nõu isamaalastega, keda oli mitu aastat rahastanud. Üks neist olnud Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa, kes tegeleb partei rahaküsimustega ning kellel on head sidemed raudtee müügi eest vastutanud teede- ja sideminister Toivo Jürgensoniga.

Lõpuks otsustasid ärimehed, et maksavad kolmikliidule korraga. Siis ei hakka erakonnad kahtlustama, kas mõni neist sai rohkem kui teine. Parteid pidid ise raha ära jagama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing