Sampo Eesti Varakindlustuse juhatuses kolm uut liiget

Raimo Ülavere 01. november 2001, 11:17

Äriregistrisse on kantud AS-i Sampo Eesti Varakindlustus kolm uut juhatuse liiget: Andres Sooniste, Urmo Raiend ja Pasi Jorma Kristian Harttunen, teatas ettevõte.

Sampo varakindlustuse nõukogu liikme Juhani Vesterinen?i sõnul on muudatused tingitud vajadusest kaasata juhatusse kõigi tähtsamate arenguvaldkondade juhid.

Pasi Jorma Kristian Harttunen (30) asub tööle novembri alguses arendusdirektorina. Pasi Jorma Kristian Harttunen töötas seni Helsinkis Sampo varakindlustuses kontrollerina. Kindlustusvaldkonna kogemus on uuel arendusdirektoril aastast 1994. Harttunen on 1993. aastal lõpetanud Tampere tehnoloogiaülikooli.

Urmo Raiend (33) on Sampo varakindlustuse finantsdirektor oktoobri algusest. Aastatel 1994-2001 oli Urmo Raiend AS-i Tallinna Vesi finantsdirektor ja kuni tänavu aasta jaanuarini ka juhatuse liige. Urmo Raiend on 1992. aastal lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna rahanduse ja krediidi erialal.

Andres Sooniste (35) on Sampo varakindlustuse müügidirektor septembri algusest. Varem on ta olnud Sampo varakindlustuse regionaalse müügi osakonna juhataja ja müügiarendusjuht. Aastatel 1999-2000 Pärnu linnapea. Andres Sooniste on 1992. aastal lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli.

Viieliikmelisse juhatusse kuulub ka kindlustusdirektor Mihkel Uibopuu ning juhatuse esimees on Olavi Laido.

Kahjukindlustusseltsi juhatusest lahkusid endine müügidirektor Mika Juhani Vilkki, kellega tööleping lõppes ja ta jätkab tööd Soome Sampos. Samuti ei kuulu enam Sampo varakindlustuse juhatusse Ulla Ilisson, kes on AS-i Sampo Elukindlustus juhatuse esimees.

Sampo varakindlustus on üle 36protsendise turuosaga suurim kahjukindlustusselts Eestis. Tänavu aasta üheksa kuuga on Sampo varakindlustus välja maksnud 183 miljonit krooni hüvitisi, millest ligi 5 mln krooni maksti välja selle suve tormikahjude tõttu.

Sampo varakindlustuse auditeerimata puhaskasum üheksa kuu kokkuvõttes oli 31 mln krooni, mis teeniti valdavalt investeeringutest. Sampo varakindlustusel on üle 100 000 kliendi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing