Kokteilid

02. november 2001, 00:00

Klassikalisi ennelõunakokteile

kuivemad ja alkohoolsemad, mõjuvad söögiisu tekitavalt

  • Dry Martini
    4 cl Beefeateri d?inni
    1 cl extra dry vermutit
    Valmistatakse seguklaasis jääga segades ja kurnatakse eeljahutatud kokteiliklaasi. Enne serveerimist piserdatakse kokteili pinnale sidruni koorest eeterlike õlisid ja tõmmatakse sama kooretükiga üle ka klaasi servad. Kaunistuseks asetatakse joogi sisse tiku otsas eelnevalt loputatud roheline oliiv.

  • Sweet Manhattan
    4 cl Ameerika viskit
    2 cl Rosso vermutit
    1?2 sortsu Angosturat
    Valmistatakse seguklaasis jääga segades, kurnatakse eeljahutatud kokteiliklaasi. Enne serveerimist piserdatakse kokteili pinnale apelsini koorest eeterlike õlisid ja tõmmatakse sama kooretükiga üle ka klaasi servad. Kaunistuseks asetatakse joogi sisse eelnevalt loputatud punane, varrega kokteilikirss.

  • Negroni
    2 cl Beefeaterit
    2 cl Rosso vermutit
    2 cl Campari Bitterit
    Ehitatakse ehk kallatakse otse old-fashioned-klaasi jääkuubikutele. Enne serveerimist segatakse läbi. Kaunistuseks asetatakse joogi sisse apelsinilõik.

  • Bronx
    2 cl Beefeaterit
    1 cl Rosso vermutit
    1 cl extra dry vermutit
    2 cl apelsinimahla
    ?eikida kõik koostisosad jääga läbi ja kurnata eeljahutatud kokteiliklaasi. Kaunistada apelsinilõigu sektoriga.

___________________________________________

Klassikalisi pärastlõunakokteile

magusamad, lahjemad ja kooresemad, soodustavad seedimist

  • Alexander
    2 cl Courvoiser V.Si
    2 cl Creme de Cacao Browni või Kahluat (Mehhiko kohvilikööri)
    2 cl 35 koort
    Kõik komponendid ?eikida läbi ja kurnata eeljahutatud kokteiliklaasi. Kaunistuseks raputada joogi pinnale riivitud muskaati või ?okolaadi.

  • I Love You
    2 cl Cherry Heeringit
    2 cl Kahluat
    2 cl 35 koort
    Koostisosad ?eigitakse läbi ja kurnatakse eeljahutatud kokteiliklaasi. Kaunistuseks asetatakse klaasi serva külge punane varrega kokteilikirss.

  • Grasshopper
    3 cl Creme de Cacao White?i
    2 cl Creme de Menthe Greeni, 2 cl 35 koort
    Koostisosad ?eigitakse läbi ja kurnatakse eeljahutatud kokteiliklaasi. Kaunistuseks raputatakse joogi pinnale riivitud ?okolaadi.

  • White Russian
    2 cl viina
    2 cl Kahluat
    2 cl kergelt vahustatud koort
    Kaks esimest koostisosa ehitatakse old-fashioned-klaasi jääkuubikutele. Segatakse läbi ja kihitatakse ettevaatlikult joogi pinnale kergelt vahustatud koor. Ei kaunistata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing