Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

T?iili Molina veinid

Rein Kasela 02. november 2001, 00:00

Kesk-T?iili Vina San Pedro veinimõisas on nn lendav veinimeister, prantslane Jacques Lurtoni tihe külaline. Rahvusvahelisi auhindu on saanud nii Molina kui ka vennaste Lurtonide oma nime all valmistatud T?iili, Argentina ja Uruguai veinid.

Castillo de Molina Chardonnay Reserva 1999 - ilusa õlgkollase värvusega 7 kuud tammevaadis küpsenud vein. Reserva tähendab, et lisaks marjade valikule on vein pärast villimist veel enne müükiminekut aasta jagu seisnud pudelis.

Aroomis mandel, või, kollane kuivatatud õun ning veidi muskaati ja nelki. Avanedes lisandub vürtsi ja rösti. Maitselt täidlane, võine ja kreemine. Järelmaitses mõnus vürts, tunda pisut mineraalsust ja rösti. Beringeri süsteemi järgi nr 3 vein. Sobib tugeva kreemise kastmega lõhe-, forelli- või kanaprae kõrvale. Serveerida 12 °C juures, Chardonnay-klaasist. Poehind 140 kr piires.

Castillo de Molina Merlot Reserva 1997 ? aasta küpsemist tammevaadis on andnud veinile ilusa telliskivipunase värvitooni. Aroomis võimutsevad maa lõhn, animaalsus, must kirss, samuti tunda veidi ploomi, suitsu ja rohelist pipart. Mahlakas keskmise täidlusega kirsine-ploomine vein. Järelmaitses elegantne park mõnusa suitsunüansiga, millele lisandub hiljem veel veidi vaarikat. Väärikas loomalihapraad ? keskmine või täisküps ?, samuti grillitud lambaliha sobivad suurepäraselt veini paariliseks. Serveerida 18?19 °C juures. Beringeri järgi nr 5 vein, mida juua Bordeaux-klaasist. Poehind 155 kr piires.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing