Dollar nõrgenes isegi jeeni suhtes

Tõnis Oja 05. november 2001, 00:00

Dollari kurss langes esmakordselt pärast poolteise kuu pikkust vaheaega nädala jooksul jeeni suhtes, sest tarbimise kahanemine ja tööpuuduse kasv lisasid tõendeid, et maailma suurim majandus on ilmselt kriisis. Majanduskriisiks loetakse traditsiooniliselt olukorda, kus sisemajanduse kogutoodang on kaks järjestikust kvartalit negatiivne. Kolmandas kvartalis kahanes Ameerika Ühendriikide majandus 0,4 protsenti, mis on suurim majanduskasvu aeglustumine pärast 1991. aasta algust.

Tööpuudus kasvas Ameerika Ühendriikides oktoobrikuus 5,4 protsendini, mis on pool protsendipunkti suurem kui septembris ning 0,2 protsendipunkti rohkem, kui eelnevalt ennustati. Analüütikud kardavad, et töötuse määr võib isegi suureneda, mis tähendab suure tõenäosusega järjekordset intressikärbet USA Föderaalreservi poolt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing