Dollar peegeldab liigset optimismi

Tõnis Oja 27. november 2001, 00:00

Dollari kurss langes eile veidi, sest investoritel hakkas tekkima kahtlus, et juba kolm nädalat kestnud Ühendriikide valuuta kursiralli peegeldab võib-olla liiga suurt optimismi USA majandusväljavaadete suhtes. Reedel avaldatav Ameerika Ühendriikide kolmanda kvartali majanduskasv täpsustatakse analüütikute arvates miinus 0,9 protsenti, esialgse 0,4protsendilise kahanemise asemel.

Viimasest seitsmest nädalast on dollar tugevnenud kuue jooksul, kerkides möödunud nädalal 15 nädala kõrgeimale tasemele. ?Mõned investorid näivad olevat unustanud, et USA majandus on endiselt raskustes,? kommenteeris kujunenud olukorda uudisteagentuurile Bloomberg investeerimispanga Dresdner Kleinwort Wasserstein valuutaosakonna juht Sonja Hellemann. Teisalt nähakse USA majandust pöördumas paremuse poole, Euroopa tulevik on aga tumedam.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing