Vara kantimises osalenu lahkus eile pangatöölt

Inno Tähismaa 27. november 2001, 00:00

Grafilt ega tema kolleegilt Raimo Juurikaselt polnud eile võimalik tema lahkumise tagamaade kohta aru pärida. Veel reedel jättis Graf oma Ühispanga elektronpostiaadressi ja lubas samal õhtul vastata. Vastust ei tulnud.

Eile hommikul ütles Ühispanga avalike suhete juht Evelyn Pull, et Graf ei saanud reedel küsimustele vastata, sest tema arvuti viidi hooldusse. Eile õhtul ütles Pull, et tegelikult Graf ei töötanudki enam eilsest pangas. Pulli sõnul oli Grafil viimane tööpäev reedel ja ta oli oma lahkumisest ka ette teatanud.

Evelyn Pull palus eile saata täiendavad küsimused ASiga Bera seotud varakantimiste kohta ja lubas neile vastused leida, ent vastuseid ei tulnud. Selle asemel saatis Pull tehingute üldise kirjelduse ja kommentaari, et ?AS Bera varadega toimunud tehingute tagant ei ole põhjust otsida keerulisi skeeme, mille eesmärgiks võiks olla kellegi ülikiire rikastumine?. Pull lubas küsimustele vastuse leida täna.

Varakantimise tehingute ajal Ühispanga nõukogu juhtinud ja praegu Eesti Televisiooni juhtiv Aare Urm ütles eile kommentaaris uudistekanalile BNS, et Äripäevas avaldatud faktid ei vasta enamikus tõele. Veidi hiljem ei suutnud ta nimetada ühtegi fakti, mis poleks tõele vastanud. Urm ütles, et OÜ Pakendimaailm, kus ta on osanik, on tühine vahendusfirma.

ASist Bera välja kanditud vara praeguse kasutaja, ASi Algent Plast juhi kohuseid täitev Toomas Võrk ütles eile, et Pakendimaailm ja Algent Plast tegutsevad käsikäes. Ta ei osanud öelda, kes on firmade omanikud, ent kinnitas, et Pakendimaailm varustab Algent Plasti toorainega ja müüb toodangu maha. Algent Plast kasutab ASist Bera välja kanditud vara.

OÜ Pakendimaailm möödunud aasta käive oli 21 mln ja puhaskasum 1 mln krooni. Kokku oli ASil Bera vara enne kantimist üle 20 mln krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing