Börsiülevaade: Euroopa tugev, Eesti Telekom tõotab stabiliseeruda

27. november 2001, 09:53

Euroopa turgudelt oodatakse täna positiivset starti. Jõudu annavad selleks USA turud, mis on kerkinud juba terrorieelsete hinnatasemeteni. Suurt rallit siiski ei oodata kuna viimase paari kuu jooksul on aktsiate tõusunurk olnud juba küllaltki suur.

Sideameti otsus nimetada Eesti Mobiiltelefon ja Eesti Telefon olulise turujõuga ettevõtjaks (OTE) vastavalt üldkasutataval mobiilsideturul ning fikseeritud sideturul hoidis Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsiat eile Tallinna börsil löögi all. Ülejäänud liideraktsiad näitasid end aga tugevalt.

Enne sideameti ametliku otsuse väljakuulutamist ja Eesti Telekomi aktsiatega kauplemise peatamist jõudis väärtpaber kella 11:24 börsil odavneda 1,4%. Pärast kauplemise taaselustamist ja uudise saabumist jätkas aktsia vaikset vajumist ja lõpetas päeva 67,75 kroonil ehk 2,5% miinuses.

Kuna sideameti eilne otsus tähendab peaasjalikult vaid tema ja Eesti Telekomi edasist tihedamat suhtlemist võib arvata, et aktsia langustrend jääb lühiajaliseks. Veidi võib väärtpaber täna vajuda vaid investorite käe läbi, kes eile uudisele reageerida ei jõudnud kuid sedagi ehk vaid marginaalselt.

Suhteliselt tugevana püsis eile Eesti Telekomi hoiutähe (GDR) hind ka Londonis, odavnedes päevaga vaid 1,3% ning sulgudes aktsiasse ümberseatuna 69,66 kroonil.

Jõuliselt liikus eile Tallinna börsil ülespoole Hansapanga aktsia, kerkides 2,4% ning jõudes 146 kroonini. Tugev oli ka Sampo panga aktsia, sulgudes selle aasta kõrgeimal tasemel.

Hommikuse ostusurve tõttu tõusis pärast augusti esmakordselt üle 40 krooni Merko Ehituse aktsia. Möödunud nädalal esialgse Tallinna Teede AS erastamisvõidu saanud ettevõtte väärtpaber sulgus 40,50 kroonil ja jäi päevaga 3,1% plussi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing