Kallas esindab riiki kohtuvaidlustes Raudtee Erastamise Rahva ASiga

27. november 2001, 10:49

Valitsus otsustas täna anda volitused rahandusminister Siim Kallasele esindamaks Eesti Vabariiki kõigis kohtuinstantsides Raudtee Erastamise Rahva ASi kaebuse lahendamisel Eesti Erastamisagentuuri Nõukogu 13. detsembri 2000. aasta koosoleku protokollilise otsuse nr 10 päevakorrapunktis 1 tehtud otsuse täieliku tühistamise nõudes.

Erastamisseaduse kohaselt lõpetati Eesti Erastamisagentuuri tegevus tänavu 1. novembrist Eesti Erastamisagentuuri funktsioonid, vara, õigused ja kohustused jagati Vabariigi Valitsuse ning erinevate valitsusasutuste vahel. Erastamisagentuuri Nõukogu ülesanded riigivara erastamise korraldamisel läksid üle Vabariigi Valitsusele.

Raudtee Erastamise Rahva AS esitas 12. jaanuaril 2001. aastal halduskohtule kaebuse
Eesti Erastamisagentuuri Nõukogu 13. detsembri 2000. aasta koosoleku protokolli nr. 10 päevakorrapunktis nr. 1 tehtud otsuse täieliku tühistamise nõudes. Seega vaidlustati Eesti Erastamisagentuuri Nõukogu haldusakt. Erastamisseadusest ei nähtu, millisele valitsusasutusele läheb üle Eesti Vabariigi kohtus esindamise
õigus Eesti Erastamisagentuuri Nõukogu haldusaktile esitatud kaebuse lahendamisel.

Kuna riigi esindamise õigus konkreetses õigussuhtes ei tulene otseselt ühestki seadusest ning et Eesti Erastamisagentuuri Nõukogu ülesanded riigivara erastamise korraldamisel läksid üle Vabariigi Valitsusele, peab rahandusministeerium otstarbekas riigi esindaja määramise Vabariigi Valitsuse korraldusega.

Kuna Eesti Erastamisagentuur on oma tegevuse lõpetamisel andnud kõnealuse halduskohtu asjaga seotud dokumendid üle rahandusministeeriumile, peab rahandusministeerium otstarbekas volitada antud asjas riiki esindama
rahandusminister Siim Kallast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing