Soome võib võtta kasutusele fotoga viisad

27. november 2001, 12:58

Soome välisministeeriumis arutatakse praegu võimalust hakata väljastama uut tüüpi viisasid, mis on varustatud viisaomaniku fotoga. Ühena esimestest võib uue viisa võtta kasutusele Soome konsulaat Peterburis, kirjutab ajaleht Delovoi Peterburg.

Soome välisministeeriumi esindaja Pauli Kivinen selgitas, et inititsiatiiv selles küsimuses on tulnud Euroopa Liidult, mis on loonud selleks spetsiaalse töörühma. Eriti tungivalt nõuab uut tüüpi viisadele üleminekut Saksamaa.

Uute viisade küsimust arutati hiljuti ka Lappenrantas toimunud soome-vene ühisnõupidamise raames, mis oli pühendatud illegaalse immigratsiooni küsimustele.

Saksamaa on teatanud, et võtab esimesed fotoga viisad katseliselt kasutusele 2002. aasta kevadsuvel. Fotoga viisad on juba kasutusel USAs. Austraalias kasutatakse turvakleebist, mida on võimalik näha ainult eriseadme abil.

Seda, millal uutele viisadele võib üle minna Soome, Kivinen öelda ei osanud, lisades: ?Me teeksime seda pigem esimesena kui viimasena.?

Peterburgi Soome konsulaadi viisaosakonna juhataja Martti Ruokokoski ütles, et uut tüüpi viisa järele on kindlasti vajadust, sest praegust Soome viisat on kerge võltsida.

Terrorismi vastase võitluse osana on Euroopa Liit arutanud ka võimalust väljastada viisasid, millel on viisaomaniku sõrmejälg. Pauli Kivineni sõnutsi on seda siiski praktikas raske teostada, sest nõuaks paljude ELi liikmesriikide seaduste muutmist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing