Suurfirmasid tabanud laenamisbuum

27. november 2001, 11:18

Pärast maailma kaubanduskeskust tabanud terrorirünnakut on maailma tippfirmad asunud hoogsalt võlakirju välja laskma, kirjutab New York Times.

Ford, General Electric, IBM, Kraft, AT T, Generals Motors ja teised firmad ja kahe-ja isegi kolmekordistanud oma varasemaid võlakirjade emiteerimise plaane, sest aktsiaturu lummusest vabanenud investorid on valmis praegu võlapabereid ostma.

Kokku on ettevõtted viimase 11 nädala jooksul emiteerinud 31,5 protsenti suuremas mahus võlakirju kui samal ajal aasta tagasi.

Ettevõtted kasutavad ära praeguste madalate intressimäärade pakutavat võimalust odava raha kaasamiseks.

Kuid firmad võivad olla ka arutanud võimalusi, et raha kaasamine muutub tulevikus raskemaks, eriti juhul, kui majanduslik surutis kestab ja paranemine osutub kauakestvamaks kui analüütikud praegu ootavad.

Pangalaenud on viimase 30aasta madalaimal tasemel ning lühiajalistele kommertspaberitele ehk ettevõtete poolt enim soovitud lühiajalisele odavale laenuraha võimaldavatele laenupaberitele on raske ostjaid leida.

Standard Poor?si andmetel on väljaspool finantssektorit kommertspaberite väljalaskmine tänavu langenud 30%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing