Preatoni võimaliku maksupettuse tagamaad selguvad jaanuaris

29. november 2001, 15:07

Maksupettuste uurimise keskuse juht Enriko Aav ütles täna, et Ernesto Preatoni ärihuve esindava Aivar Pihlaku kontoris toimunud läbiotsimise tulemused selguvad järgmise aasta 20. jaanuaril, mil valmib süüdistuskokkuvõte.

Kriminaalasi puudutab tehinguid kahe Preatoniga seotud ettevõtte, Pro Kapital Grupi ja Baltic Investmentsi vahel ning mis võivad seotud olla maksupettustega.
Läbiotsimist advokaadibüroos Legalia, kus Pihlak juristina töötab, pidi täna Legalia kaebuse põhjal hakkama arutama ka Tallinna halduskohus. Et Legaliat esindav vandeadvokaat Aadu Luberg advokaadibüroost HETA oli haigestunud, lükati kohtuistung edasi veebruarisse.

Maksupettuste uurimise keskus korraldas prokuratuuri loal läbiotsimise Aivar Pihlaku kontoris käesoleva aasta 3. augustil. Nii maksupolitsei kui ka prokuratuur kinnitasid tollal, et läbiotsimist ja dokumentide võetust ei korraldatud mitte advokaadibüroos Legalia, vaid Aivar Pihlaku kui firma Baltic Investments juhatuse liikme kabinetis. Nii advokaadibüroo kui ka nimetatud firma tegutsesid samal aadressil.

Aivar Pihlak kinnitas hiljem, et tema kabinetis läbiviidud läbiotsimise käigus võeti kaasa üksnes Baltic Investmentsiga seotud dokumente.
Läbiotsimisele järgnes kogu advokatuuri hukkamõist maksupolitsei ja prokuratuuri tegevusele. Ka justiitsminister Märt Rask kinnitas algul, et advokaadibüroosse tungimine on midagi enneolematut.

Puhkenud vaidluse tulemusena sündis augustis lõpus justiitsministeeriumi väitel kokkulepe advokatuuriga, mille kohaselt advokatuuri liikmed lubasid end taandada äriühingute juhatusest. Advokatuuri juhatuse esimees vandeadvokaat Üllar Talviste ja kantsler vandeadvokaat Rein Kiviloo eitasid sellise kokkuleppe olemasolu.
Pro Kapital Grupi aktsiate noteerimine lõpetati Tallinna väärtpbaeribörsil tänavu septembris.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing