Seadusandjad tahavad Vene Keskpangalt võtta iseseisvuse

29. november 2001, 14:27

Eile saatsid Venemaa Riigiduuma eelarve ja panganduskomiteed teisele lugemisele uue variandi seadusest Vene Panga kohta. Nüüd on kõik võimalused selleks, et juba kevadeks jääb Vene Keskpanga iseseisvusest järele vaid mälestus, kirjutab Kommersant.

Seaduseprojektiga laiendatakse Rahvusliku Panganõukogu (NBS) ja Riigiduuma volitusi. Riigiduuma tahab mitte ainult õigust nimetada ja vabastada ametist panga juhti, vaid ka pangandusjärelvalve komitee juhti.

Seaduseprojekti järgi oleks NBS"i koosseisus 12 inimest - 3 nimetatakse riigi presidendi poolt, 3- valitsuse poolt, 5- Riigiduuma poolt ning lõpuks - selle koosseisus leidub veel koht ka keskpanga esimehele.

?Pean seda otsust rumalaks,' ütles koosolekult lahkunud Venemaa Keskpanga esimees Viktor Gera?t?enko.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=27316>

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing