Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Piirivalve eitab meeäriga seotud ukrainlase Eestis käimist

30. november 2001, 08:29

Meevahendajaga kohut käiv tolliamet teatas maakohtule, et kohtuasjaga seotud ukrainlane pole piirivalveameti andmetel Eestis käinudki, ometi on mehel ette näidata templitega viisa ja Pärnu ATP bussipiletid, kirjutab Pärnu Postimees.

Kevadel tollis meega kimpu jäänud Astel KT omanik Kalev Männe on kindel, et toll ja piirivalve mängivad kokku, kui väidavad, et Astel KT Ukraina partner ei ole tänavu jaanuaris Eestis käinud.

Vladimir Kotelevski käis Männe andmeil Eestis selle aasta jaanuaris. 22. jaanuaril sõlmis ta Astel KTga ostu-müügilepingu, mille alusel 23. märtsil Eestisse saabunud esimene meesaadetis tolli kinni jäi.

Oktoobris tegi Astel KT Pärnu maakohtule kaebuse, milles palus tunnistada ebaseaduslikuks tolli kevadised mee kinnipidamise toimingud ja mõista tollilt välja Astel KT-le tekitatud ligi kahe miljoni kroonine kahju.

Kostja vastulauses teatas tolliamet muu hulgas kohtule, et piirivalveameti andmetel pole Kotelevski Eestis käinud. Kui Männe ja tema esindaja vandeadvokaat Ilmo Maaroos sellest Kotelevskile teatasid, andis Kotelevski Maaroosile volitused algatada Eestis uus kriminaalasi, et uurida, kuhu kadus piirivalvearvutist tema nimi.

Kui õnnestub tõendada, et Kotelevski ei käinud Eestis, ei saanud ta siin lepingutki allkirjastada, mis omakorda paneb kahtluse alla kogu palju kära tekitanud meeäri seaduslikkuse.

Kotelevskil on oma Eestis käiku kerge tõendada, sest passis on tal Eesti viisa ja mees on alles hoidnud Pärnu ATP bussipiletid, millega ta Pärnust Kiievi sõitis, rääkis Männe. ?Kotelevski tegi koos perega Toompeal piltegi,? väitis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing