Konverentsid toovad kergelt raha

Heidit Kaio 04. detsember 2001, 00:00

Turul on kindlamalt kanda kinnitanud kolm suuremat konverentsikorraldajat ? Pärnu Konverentsid, Äripäev ja Eesti Konverentsikeskus.

Eesti konverentsituru aastakäive on 50 miljoni krooni ringis. Suurema osa sellest läheb Pärnu Konverentsidele, kelle aastakäive on hinnanguliselt 20 miljonit, Eesti Konverentsikeskusele ja Äripäevale jääb mõlemale kümne miljoni kroonine turuosa ja hinnanguliselt kümme miljonit krooni läheb jagamisele väiksemate korraldajate vahel.

Üle-eelmisel nädalal sai oma esimese konverentsiga maha Vallo Toometi, Raul Rebase, Eerik-Niiles Krossi ja Priit Karjuse asutatud firma OÜ Netway, mis laiemale avalikkusele tutvustab end nime all Konfliktkonverentsid.

Eesti konverentsifirmadele on iseloomulikud avalikkusele hästi tuntud ja positiivse renomeega omanikud. Pärnu Konverentside omanikud on Aavo Kokk, Tõnis Arro, Toomas Tamsar ja Jaanus Pikani, Eesti Konverentsikeskusel telekommunikatsioonivaldkonnaga seotud Urmas Kõiv ja Margus Unt.

Ka Konfliktkonverentside omanikud on tuntud inimesed. Televisioonist tuttav Raul Rebane on praegu Concordia Ülikooli meediaõppejõud, Priit Karjus EBSi õppejõud, Eerik-Niiles Kross endine luurejuht ja Eesti Päevalehe ajakirjanik Vallo Toomet on Tallinna Sadama nõukogu liige.

?See on puhtalt kaubamärgi äri. Konverentside korraldamine on väikese riskiga ettevõtmine, lattu ei pea midagi tootma, kuid selleks, et rahvas oleks nõus raha ette maksma, on vaja usaldusväärset kaubamärki,? ütles Äripäeva arendusjuht Mari Kõlli.

Kui senised konverentsikorraldajad on üsna täpselt leidnud turuni?i, siis Vallo Toometi ütlust mööda Konfliktkonverentsid veel otsivad enda oma. Sihtgruppi nad kitsalt ei määratle ja peamised erinevused võrreldes teistega tekivad uuenduslikust vormist. ?Konverentse on päris palju ja klassikaline stiil hakkab väsitama. Sisuliselt ja vormiliselt peab kohaletulnuid üllatama,? ütles Toomet.

Eesti Konverentsikeskuse juhatuse esimehe Urmas Kõivu hinnangul on konverentse korraldavale ettevõttele strateegia määratlemine kõige olulisem, ainult tähelepanu võitmisest avaliku elu tegelastest omanikega või ?okeeriva vormi kasutamisest jääb kindlasti väheseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing