Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kohus ei rahuldanud Raivo Paala hiigelnõuet riigi vastu

06. detsember 2001, 16:04

Tallinna linnakohus jättis täna rahuldamata Valga omaaegse ühe suurema ettevõtte, pankrotistunud ASi Transoil Service suuraktsionäri Raivo Paala hagi, milles ta nõudis Eesti riigilt kahju tekitamise eest 67 miljonit krooni.

Kohus leidis, et hageja pole piisavalt tõendanud reaalse kahju tekkimist.

Transoil Service juhatuse esimehe Raivo Paala väitel rakendati firma suhtes 1998-99 ebaseaduslikult ekspordi-imporditehinguid piiravaid tõkendeid, mistõttu Transoil Service ei saanud täita oma lepingulisi kohustusi ümarpalkide tarnimisel kahele lepingupartnerile. Paala väitel maksis Transoil Service lepingutingimuste mittetäitmise tõttu Blackwell Trading Ltd-le ja OÜle Vantrol leppetrahve kokku 67 miljonit krooni.

Riigi esindaja, vandeadvokaadi Aivar Pilve hinnangul on tegu pahatahtliku hagiga. ?Transoil Service on üritanud pettuse teel esitada riigi vastu kahjunõuet,? lisas Pilv. ?Alatu on see, et Paala on nii ajakirjanduse vahendusel kui poliitikute hulgas lobbitööd tehes rääkinud kui reaalselt eksisteerivast nõudest riigi vastu.?

Pilv tõestas kohtus, et Transoil Service lepingud offshore-firmaga Blackwell Trading ja Vantroliga on tegelikult fiktiivsed ja rahatud tehingud ning Transoil Service pole maksnud leppetrahve.

Pilve sõnul on viis maksta leppetrahve 67 miljonit krooni sularahas pretsedenditu ja kaubandus-rahalistes suhetes mittekasutatav. ?Heade tavade ja kommete kohaselt ei maksa keegi leppetrahve nii, et keegi saadab kellelegi arve ja see makstakse vastuvaidlematult ära,? sõnas Pilv. ?Antud juhul ei ole lepingu poolte vahel peetud mingit kirjavahetust, mis näitaks, et probleemile on püütud lahendust leida.?

Raivo Paala firmadega seotud kohtumenetlusi on hetkel kohtutes pooleli mitmeid. Enamik Paala firmadest on pankrotistunud. Paala lipulaeva Transoil Service pankroti kuulutas Valga maakohus välja 1999. aasta suvel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing