Parima jõuluroa tiitel põrsaks pressitud jõulusingile

06. detsember 2001, 08:28

Eile Haapsalus Eesti lihakombinaatide jõulutooteid maitsnud ?ürii pidas parimaks Viljandimaal tegutseva Oskari põrsaks pressitud jõulusinki, kirjutab Lääne Elu.

750grammine kilesse pakitud põrsakujuline sink on puhas käsitöö, selgitas Viljandimaal Saarepeedil tegutseva Oskari tehnoloog Ene Puust. Päevas jõutakse teha sada läikiva kamaraga jõulupõrsast.

'Oleme läinud seda teed, et teeme kaunist ja kallist,' ütles Ene Puust. Jõulupõrsa kilo tuleb kaupluses 100 kr kanti.

Teise koha sai Saaremaa liha- ja piimatööstuse vürtsikas verivorst. Omapärast maitse- ja lõhnabuketti täiendab kerge suitsumaitse.

'Tahtsime teha midagi erilist,' ütles delikatessvorsti üks autoreid Malle Mägi.

Kolmandaks jäi Talleggi broileri delikatessrulaad. Eriauhinna sai Järvamaal Albus tegutseva ASi Balsink pohladega peekonipraad, mida võib süüa soojalt ja külmalt.

Eesti Lihaliidu jõulukonkursil oli üheksa toodet.

'Üldmulje on huvitav,' hindas tooteid ?üriile ette valmistanud põllumajandusülikooli lihainstituudi lektor Riina Soidla. 'Liha maitsestamiseks on kasutatud kuivatatud ploome, aprikoose, pohli.'

?ürii nurina peale, et jõulupraed kippusid olema liiga magedad ja magusad, ütles ta, et eestlane peab oma maitseharjumusi muutma ja vähem soola tarbima.

Eesti Lihaliit selgitab parimad lihatooted välja kaks korda aastas, jaanipäeval ja jõulude ajal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing