Eesti ei nõustu tööjõu liikumisele piirangute seadmisega

13. detsember 2001, 00:00

Eesti ei ole valmis sulgema isikute vaba liikumise peatükki sel nädalal, kuid töö selles suunas käib, samuti kahepoolne dialoog liikmesriikidega.

Valitsus ei saa nõustuda Euroopa Liidu ühispositsiooniga kohaldada uute liikmete suhtes tööjõu vaba liikumise piiranguid, kuna Eesti ei kujuta Euroopas tööjõuturule kindlasti sellist ohtu, mida Euroopa Liit kandidaatriikidest näeb. Euroopa Liit politiseerib seda küsimust üle. (EPL 12.12.2001)

Kõiksugu gallupeid on tehtud nii Eestis kui ka teistes kandidaatriikides. Olles regulaarselt kohtunud nende töö- ja sotsiaalministritega, tean, et uuringud meil ja mujal annavad üsna sarnaseid tulemusi. Ja nimelt ? nende inimeste hulk, kes on kerge südamega valmis maha jätma oma kodupaiga, ei ole kuigi suur. Sissetulek ei kaalu üles kodu, kultuuriruumi, keelt.

Seda näitas ka Euroopa Liidu eelmine laienemiskogemus, kui odavama tööjõuga Hispaaniale ja Portugalile kehtestati esiotsa üleminekuaeg tööjõu liikumise osas. Peagi loobuti sellest kui mõttetust. (EPL 12.10.2000)

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing