Geneetiliselt muundatud toit (GM) on täiesti ohutu, kinnitavad propageerijad

14. detsember 2001, 15:55

GM toodete propageerijad väidavad, et turule lubatud GM tooted on ohutud, edastab Eesti Geenikeskus oma iganädalases ajaleheartiklite ülevaates ühte selleteemalist artiklit BBCst.

Biotehnoloogia toodete kohta informatsiooni jagava ühenduse CropGen aruandes One Hundred Per Cent Safe? GM Foods In The UK (Sada protsenti ohutud? GM toit Suurbritannias) väidetakse, et neli GM toodet (mais, raps, soojauba ja tomat) mis on Suurbritannias heaks kiidetud, on sama ohutud kui teised müüdavad toiduained.

Ühenduse eesmärgiks on vähendada GM temaatikat ümbritsevat ükskõiksust ja selgitada Suurbritannias ja Euroopa Liidus kehtestatud regulatiivseid protseduure. Kuigi CropGen on finantseeritud (biotehnoloogia) tööstuse poolt, ollakse väidetavalt oma tegemistes sõltumatud.

Loe ka inglise keeles <#bbc=http://news.bbc.co.uk/hi/english/sci/tech/newsid_1694000/1694077.stm>.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing