Parem lipp ja parem nimi Eesti riigile

Heido Ots 18. detsember 2001, 00:00

Mis pagana kaamoskolklikku ristilippu ja tühikehklevat Estlandi meile viimasel ajal pakutakse? Me peame sihiku seadma realistlikumalt ning ühtlasi kõrgemale ja kaugemale. Meie maa ? Maarjamaa ? nimi lihtsalt ei saa välismaal olla midagi muud kui Maryland ja lippki on ainuvõimalik ? tähelipp, Stars and Stripes! Ainult selline lahendus vastab meie praegustele pürgimustele ja meelelaadile!

Kõige kaalukam põhjus on see, et vaba jõudude möllu meie majanduses hakkab ahistama mitte ainult Põhjala, vaid kogu vana Euroopa. Seepärast ära, välja siit, Sõsar-Maarjamaa ootab Chesapeaki lahe ääres! Meie vahel pole teisi maid, meri ühendab meid. Meil on Baltiiskoje more, neil, nagu saatuse sõrm ? Baltimore.

Meie õiglustunne ei klapi Euroopas senini korralikult defineerimata ?inimese? ja ?inimlikkuse? mõistetega: meid on sunnitud neid rakendama puhtformaalselt objektide puhul, mis on vaid siluetilt inimesesarnased ? nagu näiteks ?en?ennijuurikad.

Juba kardavad õrnad noored naised lapsi saada, küsivad, mis värk on. Miks ei saa ? pärast mitut õpetlikku kogemust ? rakendada sanitaarlasku (või -süsti), miks peab mingit vaid väliskujult inimest meenutavat ollust süütute inimeste kulul nuumama ja siis selle olluse aeg-ajalt jälle laskma nuumamise kinnimaksnuid tapma? Küsimus leiaks õiglase lahenduse seal maal, kus asju vaadeldakse sisuliselt, mitte pro forma. On veel hulk konkreetseid seoseid. Vastake, kes hakkab meile elektrit hõõruma? Kes hakkab meie raudruunasid suksutama? Kas skandinaavlased või ameeriklased?

Hilisem eesmärk peaks olema USAga vabatahtlikult ühinenud riigi (Commonwealth?i) staatus nagu Põhja-Mariaanidel või Puerto Ricol (mitte valduse oma nagu Neitsisaartel jm).

Nimede kokkulangemise tõttu tuleks lähenemisperioodil kasutada meie firmanimedest tuttavat meetodit ? täht perra.

Niisiis, Maryland B (bii?d ei tule tõlgendada kui ?teine sort?, vaid kui ?booltik?). Kui nemad oma Maarjamaale A (american) sappa panevad, on nad meid järelikult märganud ja omaks võtnud ning lähenemine võib üha kiiremini jätkuda. Vägev lipp kujuneb peaaegu automaatselt.

Värvid on antud põhiseadusega. Viisteist (maakondade arv; pärast haldusreformi korrigeeritav) musta rõhttriipu otsekui mustad künnivaod meie ausat meelt (unustagem rehepaplus!) sümboliseerival valgel väljal; triibustik tervikuna viitab ka meie meele suurele vaheldusvõimele: mustale masendusele järgneb ikka uhke mõttevälgatus.

Triibuvabal väljal vardapoolses ülanurgas suur kuueharuline (kuus tulevikuprefektuuri!) täht. Ilus erksinine, sümboliseerib meie kustumatut usku sõnade ning õigesti valitud märkide ja tootemite imettegevasse, tegelikkust muutvasse väesse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing