Esimene ühisreid petturfirmasse tõi välja suure segaduse

20. detsember 2001, 16:34

Eile tegid tööinspektsioon, maksuamet ja politsei esimese ühisreidi ühte Tallinna ehitusettevõttesse, keda töölised süüdistasid palkade maksmata jätmises.

Tallinna ja Harju tööinspektsiooni juhataja Jaan Kiviall ütles, et ta pole tükk aega näinud sellist segadust ja korralagedust nagu ettevõttes, kus täna käidi. ?Ühtegi töölepingut polnud, töötajate nimekirja samuti mitte, kõik kokkulepped töölistega olid suulised,? kirjeldas Kiviall. ?Ettevõtte töömehed tuli meile kaebama pärast seda, kui nad olid mitu kuud tööd teinud ning palka selle eest polnud saanud.?

Ehitusfirma juht pidavat reidi toimumise ajal haiglas olema ning töödejuhataja Kivialli sõnul mingit mõistlikku selgitust anda ei osanud. ?Me teeme neile ettekirjutuse, mis kohustab firmat palku välja maksma, kuid ilmselt maksavad nad siis miinimumpalka,? ütles Kiviall. ?Samuti saavad meie inspektorid ettevõtte juhti karistada 3000 kroonise trahviga ning kohtu kaudu saab trahvi teha 6000 krooni.?

Kiviall ütles, et isegi kui inimene peab tegema tööle asumisel mingi proovitöö, tuleb selle eest maksta ning samuti ei saa ehitustööliselt lihtsalt niisama nõuda tagantjärgi praagi välja maksmist, vaid esmalt tuleb selgeks teha, kelle süül praak tekkis.

Maksuamet reidi tulemusi veel ei kommenteeri.

Sarnaseid ühisreidid muutuvad järgmisel aastal reeglipärasteks mitte ainult Tallinnas vaid üle kogu Eesti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing