Börsiülevaade: Euroopa börsidel oodata negatiivset päeva

21. detsember 2001, 09:37

Euroopa turgudel täna maaklerite sõnul ülesminekuks jõudu ei ole. Tehnoloogiasektorit paneb muretsema võrguseadmeid tootva Juniper Networksi karm kasumihoiatus ning ülejäänud turgu hoiab surve all kriisi jätkumine Argentinas.

Negatiivse meeleolu tõttu pole loota tõusu ka Tallinna börsilt, mis peaministri tagasiastumise tõttu vaevleb samuti poliitilises kriisis.

Kuigi kauplemisaktiivsus oli eile Tallinna börsil suhteliselt tavapärane aitasid Hansapanga <GR#EE.HP> ja erastamisväärtpaberiga tehtud suured plokktehingud kergitada börsipäeva käibe viimase pooleteise kuu tugevaima 30,8 mln kroonini.

Aktsiate liikumissuunda arvestades oli turu meeleolu kergelt pessimistlik.
Peamiselt vaid suurte tehingute käigus kaubeldud Hansapanga aktsia taandus 1,1%, sulgudes 156 kroonil.

Üleeilsega sarnaselt väga tugevat kauplemisaktiivsust kuid märgatavaid stabiliseerimismärke üle elanud erastamisväärtpaber <GR#EE.EVP> sulgus 75,9 sendil, mis jääb vaid 3,1% madalamale kolmapäeval registreeritud kõigi aegade kõrgeimast EVP sulgemishinnast.

Inimeste ostupaanikat erastamisväärtpaberi osas on põhjendatud oletatava maa maksustamishinna tõusuga kaasnevast maa väljaostu hinna kerkimisest järgmisel aastal kui ka lähenevast riigimaade erastamise tähtajast.

Vastupidiselt turuga liikus juba kolmapäeval tugevnemise märke näidanud Merko Ehituse <GR#EE.MERKO> aktsia, peatudes paari suure ostuhuvi tõendava tehingu käigus 41,80 kroonil ehk uuel kõrgtasemel pärast juulikuu keskpaika.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing