Kindlustusselts Zurich andis neljanda kasumihoiatuse sel aastal

21. detsember 2001, 12:11

Euroopa suuruselt kolmas kindlustusselts Zurich Financial Services andis täna juba selle aasta neljanda kasumihoiatuse, teates et ta 2001. aasta kahjum peaks tulema 200-400 mln dollari (kuni 7 mld krooni) vahele, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

?Tulemust mõjutasid mitmete negatiivsete faktorite kokkusattumine. Nagu näiteks terrorirünnak, varade nõrgenemine, investeerimistulude kahanemine, loodetust suuremad nõuded kahjukindlustuses,? kirjutas ettevõte oma aruandes.

Ettevõtte sõnul hõlmab kahjum ka otseseid terrorirünnakuga seotud kulusid, mis ulatusid 760 mld dollarini (13 mld krooni).

Kindlustusseltsi sõnul peaks ta selle aasta normaliseeritud puhaskasum jääma 700-900 mln dollari vahele, samas kui veel enne terrorirünnakut oodati 1,8-2 mld dollari suurust normaliseeritud puhaskasumit.

Zurichi aktsia on Zürichi börsil kella 12:03 kukkunud 6,5%, tasemeni 387 Shveitsi frangini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing