Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rakvere lihakombinaat: järgmine aasta tuleb murranguline

21. detsember 2001, 09:51

Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul tuleb järgmine aasta tööstustele murranguline, sest aasta keskel hakkavad kehtima lihatööstustele euronõuded.

'Juuli kuuks peaksid ettevõtted olema saanud eurotunnustuse ehk eralduvad need ettevõtted, kes tahavad jätkata ja need, kes lõpetavad tegevuse,' rääkis Horm. 'Tuleb murranguline aasta, sest ilmselt väheneb Eestis lihatööstuste arv.'

Hormi sõnul tuleb järgmine aasta mitmes mõttes pingelisem, kui tänavune aasta. 'Praegugi pole tegelikult kindlust, kas mitte euronõuete tähtaega ei pikendata nagu on seda varem mitmel puhul tehtud, teadmatus aga lisab ebakindlust,' rääkis Horm. 'Samas ekspordivõimaluse tekkimist ELi ma ei näe, küll aga suureneb ilmselt eksport teistesse Balti riikidesse.'

Samuti ootab tarbijaid ilmselt järgmisel aastal lihatoodete hinna tõus, sest kallinev elekter, suurenev maksukoormus peab kuskilt tagasi tulema. 'Kõik kulud suurenevad ja see tuleb kindlasti osaliselt ka tarbijal kinni maksta,' ütles Horm.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing