Reedel muutus 13 aktsia hind

Raivo Sormunen 24. detsember 2001, 00:00

Möödunud reedel polnud Tallinna aktsiaturul kindlat suunda ega ka domineerivat väärtpaberit. Ühtviisi aktiivselt kaubeldi nii Hansapanga aktsiate kui ka erastamisväärtpaberiga. Samas õnnestus aga tavapärase kauplemisaktiivsusega päeval käsi valgeks saada 13 aktsial, mille hinnad kõik ka muutusid.

Tallinna börs liikus sarnaselt Euroopa turgudega, mis USAst tulnud negatiivsete signaalide tõttu alustasid päeva kindlas miinuses, kuid keskpäevaks suutsid sellest välja tulla. Veidi võis aktsiaid kõigutada ka see, et oli kuu kolmas reede ehk päev, mil lõppesid detsembrisse kirjutatud optsioonid.

Kõige ilmekam oli päeva esimestel minutitel 154,75 krooni ära katsunud, kuid nädalale 158 krooni pealt punkti pannud Hansapanga aktsia. Tõusu päevaga 1,3%.

Aktiivsuse poolest hiilgas terve möödunud nädala erastamisjanulisi investoreid hullutanud erastamisväärtpaber, mis 37 tehingu käigus odavnes 12% ning sulgus 67 sendil.

Kuigi Merko Ehituse aktsia sulgus 1,7% suuruses miinuses ehk 41,10 krooni peal, tähistas päeva lõpuks 41,60 kroonini tõusnud aktsia ostuäär juba kolmandat järjestikust päeva, mil huvituti Baltimaade suurima ehitusfirma aktsiast.

Paari väikse müügitehinguga löödi aga reedel jalad alt Tallinna Kaubamaja aktsial. Pooleteise miljardi kroonise aastakäibega jaekaubanduskontserni aktsia kukkus 2,5% ning sulgus 58 kroonil ehk tasemel, mida pole nähtud pärast selle aasta jaanuari.

41,60kroonise ehk selle aasta madalaima sulgemistasemega tuli leppida ka Viisnurga aktsial.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing