Kolmapäev 26. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Meelis Atonen toetab laenubuumi ohjamist

06. jaanuar 2004, 17:24

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen toetab Eesti Panga laenuturu ohjamise plaani, kuid leiab, et alustada tuleks tarbimislaenudest.

Täna majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toimunud Eesti Konjunktuuriinstituudi pressikonverentsil ütles Meelis Atonen muu hulgas ka, et toetab Eesti Panga hoiakuid laenubuumi ohjeldamise osas.

Kuid Atoneni arvates pole probleemiks mitte eluaseme-, vaid tarbimislaenud, sest laenuvõtjale on need tänu oluliselt kõrgematele intressidele suuremaks koormaks. Samuti kasvatab üha suurenev tarbimine importi ja koos sellega jooksevkonto defitsiiti.

?Aastavahetusel Lõuna-Eestis vaatasin hämmeldusega, kui palju raha ilutulestikuna sõna otseses mõttes vastu taevast lasti, jääb vaid loota, et tulevärk ei olnud EGO-kaardiga soetatud!?, kirjeldas Atonen oma üleelamisi vaesemaks piirkonnaks peetavas Lõuna-Eestis.

Eluasemelaenu poolt kõneleb Atoneni sõnul aga lihtne loogika: kusagil on ju vaja elada ning kui on valida, kas maksta iga kuu üüri, või sama summa eest korter osta ? siis teadagi, kumb variant kasulikum on. ?Pealegi, heas mõttes kinnistame niimoodi inimesed Eestisse?, lisas Atonen.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing