Pressinõukogu sai mullu 33 kaebust

06. jaanuar 2004, 18:31

Pressinõukogu sai eelmisel aastal 33 kaebust ning langetas 14 kaebuse osas otsused, teatas nõukogu.

14 mullusest otsusest olid kuus õigeksmõistvad. Kaheksal korral oli aga tegu ajakirjanduseetika koodeksi rikkumisega. Ajakirjanduseetika rikkumine tuli peamiselt sellest, et ajalehed polnud ära kuulanud ühe osapoole seisukohti ning ei andnud võimalust ka vastulauseks.

Lisaks lahendatud kaebustele saavutasid kaebaja ja ajaleht kokkuleppe seitsme kaebuse puhul. Tagasi võeti või lükati eelmisel aastal 11 kaebust.
Pressinõukogu on enam kui pooleteise tegutsemisaasta jooksul saanud kokku 47 kaebust, millest on praegu menetluses kaheksa.

Lisaks kaebustele sai <#Pressinõukogu=http://www.eall.ee/pressinoukogu/index.html> eelmisel aastal 239 telefonipäringut. Neist 78 puudutasid konkreetset artiklit, 35 olid üldised ajakirjanduseetikat puudutavad küsimused ja 126 lehe tellimise kohta. E-posti teel saabus 9 päringut.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing