Taksodes muutub printer kohustuslikuks

06. jaanuar 2004, 15:05

Alates 1. aprillist tohivad taksot sõita vaid printeriga taksomeetreid omavad taksod.

Printert taksodes võib võrrelda kassaaparaatidega poodides, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Taksosõitja saab siis alati täpse ülevaate sellest, kui palju, milliste tariifidega ning mis summa eest ta sõitis.

Kõik taksode omanikud peavad 31. märtsiks printeritega mitteühildatavad taksomeetrid välja vahetama. Informatsiooni taksomeetrite sobivuse ja mittesobivuse kohta saavad taksode omanikud taksomeetrite ja printerite kohaldamisega tegelevatest ettevõtetest, milleks on näiteks Metrosert, Parkli ja Boga, märkis ministeerium.

Vastavalt ühistranspordiseadusele peavad ka praegu taksodes kasutatavad taksomeetrid olema printeriga. Erandina võib aga enne 1. aprilli printerita taksomeetrit kasutada juhul, kui taksotariifide ümberlülitamine toimub vaid automaatselt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing