PM: Konkurendid kahtlustavad Peugeot?d automüügi ilustamises

12. jaanuar 2004, 08:03

Konkurendid kahtlustavad, et Peugeot?sid müüv Kommest Auto tahtis kunstlikult oma positsiooni autoturul paremaks sättida.

Kommest Auto võttis 30. detsembril arvele 104 sõiduautot, millest suurema osa ametlikuks omanikuks on Hansa Liising, tegelikeks omanikeks aga erinevad, ka Kommest Autoga seotud firmad, kirjutab Postimees.

Mitme Postimehega rääkinud Peugeot? lähema konkurendi sõnul ei ole kuigi usutav, et mõni firma sooviks aasta viimastel päevadel osta nii suurt hulka uusi autosid.

Eelmisel aastal oli AMTELi andmetel Eestis edukaimaks sõiduautomargiks just Peugeot 1755 autoga, kes edestas teisel kohal olevat, Toyotat 120 autoga.

«Need 104 autot müüakse edasimüüjatele, sest Kommest Auto kui importija jaoks on lõppkliendiks diiler, kes müüb seejärel autod oma ostjatele,» lausus Kommest Auto juhatuse esimehe Toomas Rüütmann. Ka need sõidukid registreeriti diileritele äramüümiseks.

Kommest Auto Tartu esinduse juhataja Alar Sööt lausus, et kui täna tuleks klient autot ostma, saaks ta kindlasti 2004. aastal arvele võetud auto. «Eelmise aastanumbriga auto ostmine ei ole võimatu, kuid kindlasti oleks tegemist üksikjuhtumiga,» lausus Sööt.

Peugeot? konkurendid kahtlustavad, et Kommest müüb autod tegelikult Eestist välja ja kandis need korraks registrisse statistika ilustamiseks.

Mitmed automüüjad on väitnud, et Kommest Auto juhtkond on sundinud Eesti erinevates paikades asuvaid edasimüüjaid edastama andmeid, nagu nad oleksid müünud enam sõidukeid kui tegelikult. Autofirmade esindajate kinnitusel on nad Kommest Auto müüginumbrites kahelnud, kuna tänavapildis ei ole neid sõidukeid näha.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing