Nafta hind Iraagi sõja eelsel tasemel

Raivo Sormunen 14. jaanuar 2004, 00:00

Nafta hind kerkis eile Iraagi sõja eelsele tasemele, kuna külm ilm USA kirdeosas ammutab kuivaks kütusereserve ning Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) andis signaali, et ta järgmise kuu kohtumisel nafta tootmisvõimsust ei tõsta.

Nafta veebruarilepingute hind tõusis eile keskpäeval Londoni Rahvusvahelisel Naftabörsil 32,12 dollarini barrelist, mis on kõrgeim tase pärast möödunud aasta 14. märtsi, mil USA juhitud väed valmistusid Iraagile kallaletungiks, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

Katari naftaminister tõdes, et viimase kuuga 5,8% tõusnud nafta hind ei tõuse mitte varude probleemi, vaid eelkõige dollari nõrkuse tõttu.

?Kõik viitab sellele, et nafta hind liigub kõrgemale. USA kirdeosa suunas liiguvad järjekordsed külmad õhumassid ning OPECi jutust loeb välja, et nad ei soovi tootmismahte tõsta,? ütles GNI/Man Financial maakler Kevin Blemkin.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing