Euroopa börsid Inteli tulemuste peale languses

15. jaanuar 2004, 12:51

Esimese kvartali käibe- ja investeeringuprognoosidega osade analüütikute ootusi petnud Intel on vedanud täna Euroopa börsid kergesse langusse.

Langust veavad Euroopa sektori pooljuhitootjad STMicroelectronics, Infineon Technologies ja Royal Philips Electronics, mille langus jäi keskpäeva paiku 0,7-1,2% vahele, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

?Inteli prognoos valmistas mõnevõrra pettumuse,? ütles Bank Hofmann AG fondijuht Frank Hogg. ?Pooljuhtide tootjate aktsiaid on läbinud kiire tõusu ja nende hinnad on üsna kõrgel. Hetkel ei ole aga sektor kuigi atraktiivne,? lisas ta.

Maailma suurima pooljuhtide tootja Intel aktsia maksis keskpäeval Saksamaal Frankfurdi börsil 25,86 eurot ehk 1,5% eilsest sulgemistasemest vähem.

Pooljuhitootjatele tehnoloogiasüsteeme tootev ASML Holding NV on oma hinnas järgi andnud koguni 3,7% ning liigub 16,66 euro kandis. Seda hoolimata sellest, et kompanii teatas viimase poolteise aasta esimest kvartalikasumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing