Riigikogu hakkab homme menetlema uut töölepinguseadust

19. jaanuar 2004, 15:50

Homme hakkab Riigikogu sotsiaalkomisjon menetlema uue töölepinguseaduse eelnõud, teatas sotsiaalministeerium.

Uus eelnõu arvestab töötaja kui nõrgema poole kaitsmisest, kuid varasemast rohkem rõhutatakse ka töötaja vastutust. Töösuhe kui partnerlus peab toetuma vastastikusele vastutusele ja usaldusele. Töötajat ja tööandjat käsitletakse eelkõige lepingupartneritena, mitte kui vastandlike huvidega osapooli.

Töösuhete iseloom on tänapäeval oluliselt muutnud. Traditsiooniline, kindlate tingimustega töösuhe muutub järjest haruldasemaks. Projektitöö, kaugtöö, paindlik tööaeg, tulemuspalk, töötaja suurem vastutus ja otsustusõigus on vaid mõned märksõnad, mis eeldavad seaduse suuremat paindlikkust.

Kui töölepinguseadus ei paku erinevaid lahendusi erinevate vajadustega töötajatele ja tööandjatele, siis jääb tulevikus järjest enam töötajaid sellest regulatsioonist kõrvale ja see vähendab lõppkokkuvõttes töötegijate sotsiaalset kaitset.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing