USA aktsiaturgudel on oodata sel nädalal tugevat tõusu

19. jaanuar 2004, 09:18

USA aktsiaturgudel on sel nädalal oodata tugevat tõusu, sest ettevõtete majandustulemused näivat tulevad head.

Juba eelmine nädala esimesed numbrid andsid Ühendriikide aktsiaturgudele tugeva impulsi. Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>kerkis reedel 1,5 protsenti uuel kahe ja poole aasta kõrgeimal tasemel 2140,46 punktil. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI>lõpetas pea kahe aasta kõrgeimal tasemel ehk 10600,51 punktil, ka S P 500 indeks <GR#US.^SPC>liigub tasemel, mida pole nähtud pea kaks aastat.

?Juhul, kui selle hooaja kasumid on tugevad, oleme alles aktsiahindade tõusu algfaasis,? kirjutas oma viimases ülevaates varahaldusfirma Glenmede Trust Co juhtivanalüütik Gordon Fowler.

Alates möödunud aasta märtsist on aktsiate teinud läbi tõelise hinnaralli. Dow on selle ajaga kerkinud üle 40, Nasdaqi koondindeks pea 60 protsenti, sest USA majandus on taastumas ning ettevõtetel on taas tekkimas harjumus teatada kasumite kasvudest.

Kuid headest tulemustest jääb juba väheseks. Kompaniid peavad lisaks prognooside ületamisele andma ka positiivseid signaale selle aasta esimese kvartali kohta. Näiteks IBM <GR#US.IBM>rahuldas investoreid mõlema punkti osas, mis viis aktsia hinna 52 nädala kõrgeimale tasemele 95,32 dollarile. Kiibitootja Intel <GR#US.INTC>aga ei rõõmustanud praeguse kvartali väljavaadetega ning vaatamata sellele, et eelmise kvartali ootusi suudeti ületada, aktsia hind pärast tulemuste avaldamist mõnevõrra langes.

Täna on USA aktsiaturud pühade tõttu suletud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing