Vastuoluline muudatus puudutab osaühingud

ÄP 20. jaanuar 2004, 00:00

Eelnõu viimases variandis on sundlõpetamise nõudmise õigus antud osanikele, kelle osadega on esindatud vähemalt neljandik osakapitalist: ?Osanikud, kelle osadega on esindatud vähemalt 1/4 osakapitalist, võivad hagiga nõuda osaühingu sundlõpetamist, kui mõjuval põhjusel ei ole osaühingu jätkamine mõistlikult vastuvõetav, eelkõige kui jätkamist ei võimalda osanikevahelised suhted ja puudub muu mõistlik võimalus olukorda lahendada. Sundlõpetamise hagi esitatakse osaühingu vastu.?

Eelnevas variandis oli sama õigus vaid kümnendiku osakapitali omanikel. Muudatusettepanek puudutab üksnes osaühinguid ega laiene aktsiaseltsidele ja seega ka börsiettevõtetele. Kaubandus-Tööstuskoja sõnul ei muudeta äriseadustikku ainult läbi äriseadustiku muutmise seaduse eelnõu, millega tehakse kehtivasse äriseadustikku üle 270 muudatuse, sest ligi 80 muudatust peitub hoopis tsiviilkohtumenetluse seadustiku ja täitemenetluse seadustiku rakendamise seaduse eelnõus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing