Tasemekoolituse erisoodustusmaks läheb valitsusele vaagimiseks

20. jaanuar 2004, 14:30

Koolituse erisoodustusmaksu kaotamine sai kolmepoolsetel läbirääkimistel põhimõttelise toetuse ning saadeti valitsuskabinetti arutamiseks.

?Selles küsimuses on nüüd ots valitsuse käes,? märkis tööandjate keskliidu asedirektor Tarmo Kriis pärast tänaste tööandjate, -võtjate ja valitsuse kolmepoolsete läbirääkimiste lõppu. Tõenäoliselt võetakse see valituses juba järgmise või ülejärgmise nädala päevakorda, täpsustas ta.

Kui tööandjad ja ametiühingud on tasemekoolituse erisoodustusmaksu kaotamise nõudmises üldiselt ühte meelt, seisavad tõsisemad vaidlusküsimused eeskätt valitsusliikmete endi vahel. Rahandusministeerium on avaldanud arvamust, et erisoodustusmaksu võiks kaotada vaid kutsehariduse valdkonnas, kus riiklik tellimus hälbib ettevõtluse reaalsetest vajadustest kõige rohkem. Nende hinnangul ei ole tasemekoolitus enamjagu töötaja ametialase tegevusega seotud.
Haridusministeerium seevastu kinnitab, et haridus peaks olema kõigile laiemalt kättesaadav ning mitte eraldi maksustatud.

Tarmo Kriisi hinnangul on tasemekoolituse erisoodustusmaksu kaotamine 2005. aastast vägagi tõenäoline. ?Ma näen küll, et toetus on selleks on olemas. Ma ei tea ka ühtegi poliitikut, kes oleks öelnud, et see on tobe mõte,? lausus ta. ?Küsimus on vaid ideoloogias, kuidas seda täpselt ellu viia.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing