Riigikontroll: põllumajandus-kaubanduskojal liiga suured kulud

ÄP Online 21. jaanuar 2004, 00:00

Riigikontroll leidis, et mõne projekti puhul oli aruannetes näidatud koja halduskulude osa põhjendamatult suur ? koja halduskulud võiksid hea tava kohaselt moodustada üldjuhul mitte üle 14% projekti kohta, kuid mõne projekti puhul kulus halduskuludeks üle poole rahast, seisab kontrolliaktis.

Auditi käigus leiti juhtumeid, kus koda vahendas saadud raha ka kolmandatele isikutele, kes kasutasid seda muuks kui eraldisega taotletud eesmärgil või kus lepingutes kirja pandu ei vastanud mitte alati lepingu tegelikule sisule. Näiteks kasutas raha korduva edasijagamise tõttu eraldisi kokku enam kui 50 organisatsiooni, kusjuures vahendamise tõttu võis täheldada paralleelset maksmist samade tegevuste eest.

Auditi ühe järeldusena heidab riigikontroll ka kojale ette, et põllumajandusministeerium ei olnud põllumajandus-kaubanduskoja kaudu toimivate projektide toetamisel pööranud tähelepanu riigiabi reeglitele. Samuti tuleks paremini tagada kojale eraldatud raha sihipärane kasutamine.

Riigikontroll näeb vajadust muuta koja kuluarvestussüsteem põhjalikumaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing