USA aktsiaturud tõmbasid veidi hinge

Tõnis Oja 22. jaanuar 2004, 00:00

USA aktsiaturgudel tõmbas juhtivaktsiate hinnaliikumist peegeldav Dow Jonesi tööstuskeskmine hinge, tehnoloogiasektor aga ei väsinud tõusmast.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,68 protsenti, 10528,66 punktini pärast seda, kui eelmise kvartali majandustulemused olid avaldanud kolm Dow? komponenti: Citigroup, General Motors ja tööstuskonglomeraat 3M. Kõigi kolme tulemused olid oodatust paremad, kuid aktsiate hinnad olid eelmistel nädalatel kerkinud järsult, mistõttu kordus juba eelmisel nädalal toimunud stsenaarium ? aktsiate hinnad langesid. ?Mõnede jaoks olid ootused liiga kõrgel, eriti 3Mi suhtes,? kommenteeris turul toimuvat ajalehele The Wall Street Journal investeerimispanga Lehman Brothers USA aktsiaturgude juht Mathhew Johnson. ?Hinna sisse oli arvestatud isegi täiuslikkus. Ükskõik, mida nad ei oleks ka teatanud, poleks sellest piisanud,? lisas ta.

3Mi aktsia oligi 5,93 protsendiga nendest kolmest kõige suurem kukkuja. Rekordilisest aastakasumist raporteerinud Citigroupi aktsia hind langes 0,42 protsenti, 49,29 dollarini, autotootja General Motorsi aktsia odavnes 0,37 protsenti, 53,87 dollarini.

Tehnoloogiasektori pidu aga jätkus. Nasadqi koondindeks kerkis 0,35 protsenti, 2147,98 punktini. Aasta algusega võrreldes on peamiselt tehnoloogisektori indikaatorina tuntud indeks kerkinud 7 protsenti ning aastaga 50 protsenti.

Eile alustasid USA aktsiaturud langemisega. Dow Jonesi tööstuskeskmine oli pool tundi pärast kauplemise algust langenud 0,25 protsenti, Nasdaqi koondindeks üle protsendi. Vaid teisipäevased suurlangejad võtsid mõnevõrra kaotust tagasi. 3Mi aktsia oli näiteks oli pool tundi pärast kauplemise algust kerkinud 1,0 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing