Toyota andis Tallinna tehnikakõrgkoolile õppeauto

22. jaanuar 2004, 17:14

Toyota Baltic AS andis täna Tallinna tehnikakõrgkoolile (TTK) õppevahendiks auto, teatas kool.

Kasutuslepinguga kooli käsutuses olev 2003. aasta Toyota Avensis hakkab koolituste läbiviimisel teenima TTK transporditeaduskonda. Auto on arvult juba teine, millega Toyota toetab tehnilise hariduse omandamist Eestis. Vastselt üle antud auto jääb laboritöödeks ja teadusarenduseks, selle eelkäija aga katsetusteks Tabasalu kardirajal, näiteks libedal sõitma õppimiseks.

Haridus- ja teadusministri Toivo Maimetsa sõnul lähevad kutsehariduse asjad paremaks, kui tööandja tuleb ise kohale ja annab koostöös oma panuse, nii nagu on seda teinud Toyota Baltic AS. Maimets tõi TTKd esile kui kõrge tasemega kooli.

Toyota Eesti AS teeb TTKga koostööd juba 1994. aastast. Varem on autodiiler võimaldanud koolile labori sisustuse, mootorisimulaatori ja auto elektrisüsteemide õppekomplekti.

Ligi 10 aastase koostöö jooksul on Toyota sel moel investeerinud Eesti haridusse ligi 2 miljonit krooni.

Toyota tehnilise hariduse programmi (T-TEP) kuulub 49 riiki ja 356 kooli üle maailma. Programm pakub õppeasutustele tehnilist tuge, alates õppekirjandusest ja lõpetades keskklassi sõiduautode hinnani küündivate simulaatorite ja autodeni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing