Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Inspektsioon nõuab Sõerdi vabastanud uurimisaruande avaldamist

26. jaanuar 2004, 09:57

Andmekaitseinspektsioon kohustas avaldama Aivar Sõerdi ametist kõrvaldamise ja vabastamise käskkirjad koos uurimisaruande terviktekstiga.

Andmekaitseinspektsiooni ettekirjutuse kohaselt on rahandusministeeriumil alates ettekirjutuse kättesaamisest aega 15 tööpäeva, et täita Eesti maksumaksjate liidu (EML) vastav teabenõue.

EML esitas mullu kaks teabenõuet, millega tahtis kontrollida ametkondlikus juurdluses tuvastatut. Selleks küsis maksumaksjate esindusorganisatsioon 75 aastaks salastatud distsiplinaarjuurdluse aruannet mahus, milles on eraelulised ja delikaatsed isikuandmed seadusega sätestatud korras ja ulatuses kinni kaetud.

Tulenevalt demokraatliku ja sotsiaalse õigusriigi ning avatud ühiskonna põhimõtetest on igaühel õigus juurdepääsule riigivõimu teostamisega seotud informatsioonile, loomaks võimalusi avalikkuse kontrolliks avalike ülesannete täitmise üle, märgib EML oma veebilehel (<#loe siit=http://www.maksumaksjad.ee>).

Rahandusministeerium on varem olnud seisukohal, et ei saa Aivar Sõerdi distsiplinaarjuurdluse aruannet avaldada, sest see sisaldab eraelulisi ja delikaatseid isikuandmeid ning kärbitud kujul puudub aruandel sisu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing