Tallinn sõlmib Pääsküla prügila sulgemise töövõtulepingu

27. jaanuar 2004, 11:44

Tallinna linnavalitsus asub sõlmima Pääsküla prügila sulgemise töövõtulepingut.

Linnavalitsuse istungil tuleb arutlusele korralduse eelnõu, millega kiidetakse heaks Tallinna linna ja rahvusvahelise hankekonkursi Europeaid võitnud firmaga sõlmitav Pääsküla prügila sulgemise töövõtulepingu projekt ning antakse abilinnapeale Jüri Ratasele volitus lepingu allkirjastamiseks, teatas Raepress.

Tallinna jäätmemajanduse I etapi käigus valmis 2003.a. Tallinna uus prügila Jõelähtme vallas. Tallinna jäätmemajandusprojekti II etapp sisaldab Pääsküla prügila sulgemistöid, prügila nõrgveesüsteemi väljaehitamist ning ühendamist Tallinna linna kanalisatsioonisüsteemiga. Pääsküla prügila sulgemistööde teostaja valiti Rahvusvahelise hankekonkursi Europeaid tulemusena.

Lepingujärgsed projekteerimis- ja ehitustööd sisaldavad 1,8 km. pikkust ringtee rajamist ja nõrgvee torustiku, pumbajaamade, seirekaevude ja survetrassi rajamist olemasoleva heitvee pumbajaamani, mille käigus ehitatakse 1,8 kilomeetrit isevoolset torustikku ja 100 meetrit survetorustikku. Samuti rajatakse pinnavee kogumise süsteem ja kaetakse prügila drenaa?ikihi ja kinnitambitud pinnasega, mis tagab selle, et Pääsküla jõkke voolab ainultb puhas pinnavesi.

Rajatakse ka gaasi kogumise seadmed prügila aladelt, mis ei ole kaetud olemasoleva süsteemiga (TERTS). Pääsküla endisele prügimäele paigaldatakse gaasi seiresüsteem ja prügila äärealadele paigaldatakse gaasitõrvikud.

Ehitustöid teostatakse 600 päeva, millele lisandub 730 päeva pikkune vigadest teatamise periood.

Kogu projekti eelarveline maksumus on 173 miljonit krooni, Tallinna linn rahastab projekti 25 protsendi ulatuses summas 43,3 miljonit krooni.

Tulenevalt eeltoodud ISPA protseduuri reeglitest ei ole võimalik avaldada töövõtja nime ning lepingu mahtu ajahetkel, mil Tallinna linn allkirjastab lepingu. Antud informatsioon avalikustatakse samaaegselt teatega Euroopa Liidu Teatajas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing